Analýza ekonomických ukazatelů pomocí statistických metod - Tkačíková, Lenka
Vybrané štatistické metódy môžu pomôcť manažmentu v rozhodovaní o budúcom vývoji podniku. Obzvlášť pri finančnej analýze podniku môžu štatistické metódy podať grafické vyjadrenie budúceho vývoja vybraných ekonomických a finančných ukazovateľov. Metóda časových radov, kedy pomocou trendov je modelovaná logistická krivka. Mimo to môžu štatistické metódy pomôcť pri porovnávaní mier rastu ukazovateľov ako je napríklad zadĺženosť alebo ziskovosť. Aplikácia vybranej štatistickej metódy do ekonomiky.