Postoj Slovákov ku klimatickým zmenám: Konštrukcia a validácia ACCscale - Čvirik, Marián, 1992-
Skúmanie postojov respondentov na problematiku klimatických zmien. Stúpanie svetových oceánov a morí. Zvyšovanie teploty na Zemi. Skleníkový efekt. ACCscale (Škála postojov ku klimatickým zmenám - Attitudes to Climate Changes Scale) ako výskumný nástroj.