K problematike zakladateľských analýz a metodike hodnotenia - Strážovská, Helena
Typy novovznikajúcich malých podnikov. Straty z nedostatku plánovania v malom podniku. Metodický prístup k procesu poznania. Jednotlivé kroky analýzy v procese poznávania. Checklist k založeniu obchodného podniku. Introspektívna analýza. Analýza a hodnotenie výsledkov hospodárenia. Štruktúra analýzy.