Prekážky štatistického sledovania procesov v zdravotnej starostlivosti - Mizla, Martin, 1955-
Predstavenie niektorých prekážok, s ktorými sa tu možno stretnúť. V prvom rade to je predstava, že nástroje prioritne určené pre iné oblasti sa v zdravotnej starostlivosti nedajú uplatniť. Ďalej je to predstava výnimočnosti špecializovaných zdravotných zariadení a potreby špeciálnych ukazovateľov a nástrojov. Posledná prekážka uvedená v tomto abstrakte je v definovaní samotných procesov aj s ukazovateľmi ich výkonnosti a následným spôsobmi ich merania a vyhodnocovania. Vyhodnocovanie procesov v priemyselných odvetviach je založené na zisťovaní variability a jej usmerňovanie je základom zdokonaľovania procesov. V zdravotnej starostlivosti však existuje viacero zdrojov variability procesov.