<The> Role of Trade Unions and Social Dialogue During the Crisis: the Case of Slovakia - Uhlerová, Monika
Prístup odborových zväzov a sociálneho dialógu na národnej (tripartitnej) a sektorovej úrovni na Slovensku počas hospodárskej krízy a vplyv krízy na výsledky kolektívneho vyjednávania vyššieho stupňa kolektívnych zmlúv. Minimálna miera rastu miezd vo vybraných výrobných a nevýrobných odvetviach v porovnaní s vybranými makroekonomickými ukazovateľmi v čase krízy. Zapojenie sociálneho dialógu do prijímania opatrení a riešenia krízy a porovnávanie hospodárskej krízovej situácie v rokoch 2008 - 2009 a počas obnovy s krízou koronavíru (COVID-19).