<An> Explorative Paper on Speculative Approaches to Smart Contracts - Halilbegovic, Sanel
Perspektíva využitia inteligentných zmlúv. Uskutočniteľnosť a praktickosť inteligentných zmlúv. Komplikované kontrolovanie inteligentných zmlúv, ktoré môže spôsobovať problémy pri audite, transparentnosti a napadnuteľnosti. Interpretácia zmluvných podmienok strojom je technológiou presahujúcou kryptomenu a dodnes zostala bez precedensu. Štúdium existujúcej literatúry o tejto problematike a škálovateľnosť inteligentných zmlúv v reálnom živote na základe uvedených materiálov.