Sustainability of Current Account Surpluses: Evidence from European Countries - Sivrikaya, Ayşen
Aplikácia nelineárnych jednotkových koreňových testov na série bilancií bežných účtov krajín s prebytkami v Európskej únii. Súčasné účty Rakúska, Dánska a Nemecka nie sú na udržateľnej ceste, čo naznačuje, že základné ekonomiky nemusia pokračovať v prebytkoch na financovanie vonkajších deficitov okrajových krajín. Tvorcovia politík v periférnych krajinách môžu v budúcnosti prijať proaktívne opatrenia proti možným problémom s pôžičkami a riziku odlivu kapitálu.