Experimental Use of a Market-Based Approach to the Efficient Allocation of Resources Within the Government Budget - Štípek, Vladimír
Možnosť efektívnejšej alokácie zdrojov pomocou trhových nástrojov pri navrhovaní štátneho rozpočtu. Nástrojom je rozdelenie vlastníckych práv pri koncipovaní jednotlivých kapitol rozpočtu v konkrétnej fáze finalizácie vládneho rozpočtu. Ekonomický experiment, v rámci ktorého si môžu tri rozpočtové kapitoly výdavkov (priemysel, vzdelávanie, doprava) vymeniť vlastnícke práva s pridelenými prostriedkami pre tieto oblasti: mzdové výdavky, investície, bežné výdavky.