Value Preferences and Frustration in the Workplace - Glaserová, Martina
Faktor finančnej odmeny ako nerozhodujúci pre udržanie zamestnanca. Ďalšie faktory ovplyvňujúce mieru fluktuácie, ako napríklad spokojnosť s prácou. Zmapovanie hodnotových preferencií zamestnancov na dvoch oddeleniach vybraného zdravotníckeho zariadenia v Českej republike. Rozsah nastavenia hodnôt manažérmi odrážajúci sa v ich štýle riadenia a ako ovplyvňuje frustráciu ich podriadených. Identifikáciou nastavenia hodnôt zamestnancov a ich zosúladením s organizáciou je možné lepšie pochopiť vnútorné prostredie organizácie v súvislosti so snahou udržať si zamestnancov.