Crisis Management Process: A Literature Review and a Conceptual Integration - Vašíčková, Veronika
Krízový manažment (KM) možno všeobecne charakterizovať ako súbory prístupov, opatrení a metód používaných v situáciách, keď manažérske schopnosti už nestačia. Prehľad prístupov krízového riadenia a na základe jeho zhrnutia navrhnutie koncepčného modelu rešpektujúceho proaktívne znaky a premenné procesu krízového riadenia. Rôzne definície prístupov KM rôznymi akademickými výskumníkmi a niektoré empirické štúdie.