Family Business – Sustainability Model - Svoboda, Petr
Návrh, ako vytvoriť dynamický model, ktorý môže ďalej navrhnúť životaschopné stratégie pre dlhodobú udržateľnosť rodinných podnikov, ktoré maximalizujú užitočnosť zainteresovaných strán. Počiatočná fáza modelovania, mapovanie mysle, sumarizuje kľúčovú terminológiu a načrtáva základnú štruktúru. Tieto objavy sa následne spresňujú pomocou diagramov systémovej a kauzálnej slučky. Toto umožňuje formuláciu, diskusiu a zovšeobecnenie hypotéz správania týkajúcich sa skúmaného fenoménu udržateľnosti.