Slovenská agentúra životného prostredia – odborná základňa rozvoja starostlivosti o životné prostredie - Kureková, Iveta
História Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) a jej úlohy. Tvorba krajiny v súlade so zásadami trvalo udržateľného rozvoja. Hodnotenie životného prostredia, environmentálna informatika, služby, manažérstvo, výchova, vzdelávanie, osveta a komunikácia. Nástroje environmentálnej politiky a úloha štátu, starostlivosť o mestské a vidiecke životné prostredie. Reporting a podpora plnenia medzinárodných záväzkov, medzinárodná spolupráca.