Solvency Capital Requirement for Market Risk of Commercial Insurance Company - Faybíková, Ivana, 1995-
Charakterizácia, meranie a predpoklady pre určenie trhového rizika komerčnej poisťovne. Požiadavka kapitálovej solventnosti (SCR) pre poisťovne v rámci Európskej únie. Deskripcia štandardného vzorca SCR a určenie modulu trhového rizika. Koncepcia ekonomického kapitálu.