Applications of Selected Portfolio Theories on the Capital Market - Kaderová, Andrea
Deskripcia modelov portfólia pre investorov. Charakterizácia Markowitzovej modernej teórie portfólia, dôležitosť kovariancie medzi jednotlivými aktívami vzhľadom k riziku celého portfólia. Charakterizácia modelu kapitálových aktív (Capital Asset Pricing Model, CAPM). Komparácia medzi týmito dvoma modelmi (priamka kapitálového trhu, beta aktíva), spolu s aplikáciou modelov v príkladoch. Závery z komparácie modelov, výhody a nevýhody oboch modelov.