Účtovanie štátnej podpory na nájomné pre podnikateľov - Horváthová, Mária
Podnikateľmi očakávaná štátna podpora na nájomné bola prijatá zákonom č.155/2020 Z.z., ktorým sa dopĺňa zákon č.71/2013 Z.z. o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR v súvislosti s COVID-19. Štátna podpora je poskytovaná podnikateľom, ktorí museli podstatne obmedziť možnosť predaja tovaru alebo poskytovanie služieb a tým mali zníženú schopnosť tvoriť zisk a platiť nájomné.