Using of Run-off Analysis in Life Insurance - Krčová, Ingrid, 1969-
Hospodárenie životnej poisťovne. Technické rezervy v životnom poistení (technická rezerva na poistné plnenia - TRPP) ako súčet poistného plnenia nahláseného, ale nevybaveného (RBNS) a poistného plnenia vzniknutého, ale nenahláseného (IBNR). Testovanie dostatočnosti technických rezerv v životnom poistení, použitie run-off analýzy (na TRPP alebo aj individuálne na RBNS či IBNR). Praktická ukážka run-off analýzy pre TRPP. Posudzovanie solventnosti poisťovne Národnou bankou Slovenska, používanie a komparácia rôznych analyzačných metód pre vyjadrenie solventnosti, vrátane run-off.