Preloss Financing by Retention Fund - Pinda, Ľudovít, 1958-
Predstratové financovanie pomocou zabezpečovacieho fondu ako alternatíva k poisteniu. Podobnosti oboch foriem mechanizmov (séria platieb pred vznikom straty, riadenie rizika). Úloha fondovania, výpočtová analýza zabezpečovacích fondov v prípadoch, keď alternatívne zdroje financovania nemajú alebo majú transakčné náklady. Použitie zabezpečovacieho fondu vhodnejšie na pokrytie okamžitých, nižších strát.