Determination of the Value of Technical Reserves and IFRS 17 - Sakálová, Katarína, 1955-
Zavedenie účtovného štandardu IFRS 17, dôvody jeho zavedenia a dopady na vyjadrenie a porovnávanie ziskovosti životných poistení a ich produktov. História dlhodobo platných postupov v tvorbe rezerv, klasický výpočet technických rezerv (IFRS 4 a 39). Test primeranosti rezerv a aktuárske predpoklady a metódy pre test primeranosti rezerv. Metódy používané pre technické rezervy v smernici EÚ Solventnosť II. Základná charakteristika štandardu IFRS 17 a oceňovanie technických rezerv.