Vztah mezi saldem hospodaření a dluhem vládních institucí - Rybáček, Václav
Analýza medzinárodných údajov, nevyhnutných pre hodnotenie dlhodobej udržateľnosti verejných financií. Vymedzenie sektoru vládnych inštitúcií ako takého, ktorý je zásadný pre vypovedajúcu schopnosť výsledných agregátov. Priblíženie podstaty tzv. maastrichtských kritérií, ktorých plnenie je prostredníctvom riešených údajov sledované. Vzťah medzi saldom hospodárenia a dlhom, vrátane obsahu agregátov SFA (tzv. stock-flow adjustments). Dva alternatívne stavové ukazovatele, tj. čistý dlh a čisté imanie.