Investment Strategies and Management of Modern Pension Funds - Simonka, Zsolt, 1974-
Identifikácia jednotlivých možných komponentov investičného portfólia a ich riadenie nástrojmi aktívneho, pasívneho a rizikového manažmentu. Charakterizácia pojmu investičného média. Vhodnosť použitia aktívneho a pasívneho manažmentu na niektoré špecifiká používané pri investovaní penzijných fondov. Problém tvorby optimálneho portfólia a s ním súvisiace riziko v kontexte rizikového manažmentu.