Spravodlivý trest - Kurilovská, Lucia
Podstata trestu, účel a funkcia trestania a ich historický vývoj. Koncept restoratívnej justície a chápanie výkonu spravodlivosti v jej kontexte. Kedy je trest spravodlivý a akým spôsobom ho ukladať. Okruh zásad, ktorými sa SR riadi v právnych podmienkach. Filozofi a ich vnímanie trestu.