Consumers' Suboptimal Decisions on Insurance Issues - Ondruška, Tomáš, 1988-
Odklony od optimálneho správania v rozhodovaní spotrebiteľov o poistnej ochrane a dopad na poistný sektor. Skúmanie vybraných druhov anomálií prítomných na dopytovej strane poistného trhu neprinášajúce optimálnu alokáciu zdrojov. Analyzované príklady: uzatvorenie poistenia po vzniku katastrofy; zrušenie poistenia v prípade, že nedôjde k poistnej udalosti; podcenenie poistnej ochrany pred udalosťami s nízkou pravdepodobnosťou vzniku a vysokými škodami; preferencia nízkej spoluúčasti; vplyv emócií v poistení; neochota hlásiť malé poistné udalosti.