Účtovanie koncesie u koncesionára - Kolembus, Anton
Koncesionár podľa §14 zákona o verejnom obstarávaní je fyzická osoba, právnická osoba, s ktorou verejný obstarávateľ uzavrel koncesnú zmluvu na uskutočnenie stavebných prác alebo na poskytnutie služby podľa zákona č.25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní. Požiadavka na realizáciu prác na základe koncesných zmlúv si vyžiadala osobitnú legislatívnu úpravu účtovania. Takáto úprava je začlenená do Postupov účtovania pre podnikateľov v §30c, v ktorom sú definované postupy účtovania koncesie u koncesionára.