Fragmentácia versus spolupráca pre udržateľný rozvoj obce - Žárska, Elena, 1955-
Analýza medziobecnej spolupráce na príklade spoločných obecných úradov Prešovského kraja. Hodnotenie efektívnosti zabezpečovania kompetencií touto formou. Komparácia vypočítanej efektívnosti vybraných samospráv v rámci okresov a celého Prešovského kraja, zisťovanie priemerných hodnôt efektívnosti.