Štíhla logistika šetří práci i náklady - Toman, Pavel
Výrobné a logistické firmy využívajú k zefektívneniu svojej činnosti celý rad metód. Jednou z nich je tzv.štíhlosť, ktorá zahrňuje celý tok materiálu a tovaru od výrobcu cez distribúciu až ku konečnému užívateľovi. Cieľom je odstrániť zbytočné činnosti z celého reťazca a zvýšiť tak tok a rýchlosť pohybu produktu. Štíhlosť má veľký význam v skladových operáciách, kde zahrňuje aj manipulačnú techniku.