Metodologické aspekty cudzojazyčnej edukácie - Kvapil, Roman, 1971-
Analýza stavu úrovne existujúcich vzdelávacích cieľov vo vybraných predmetoch vyučujúcich sa na vybraných školách v zámerne nepomenovanom regióne. Ich porovnanie Bloomovou taxonómiou vzdelávacích cieľov. Tvorba kvalitných vzdelávacích cieľov v jednotlivých predmetoch ako významná činnosť škôl a učiteľov v oblasti výchovy a vzdelávania. Návrh postupu pre účinné zavádzanie taxonómie vzdelávacích cieľov do učiteľskej praxe reflektujúc na požiadavky záujemcov o vzdelávacie programy škôl.