Právo pridať sa k prevodu akcií (tag-along právo) - Janáč, Viliam
Vybraný typ akcionárskych dohôd, ktoré sú využívané v procese exitovania spoločníkov zo spoločnosti a ktoré majú za cieľ zabraňovať oportunizmu zo strany majoritného spoločníka. Typickým príkladom takejto dohody je dohoda o tag-along práve. Právne následky porušenia tohto práva v prostredí jednoduchej spoločnosti na akcie.