Škoda a Hyundai drony nevyužijí, jiné firmy ano - Hubička, Filip
Dve automobilky už v minulých rokoch v Čechách testovali možnosti dronov v oblasti inventúr, svoje projekty uzavreli. Niektoré logistické spoločnosti napr. FM Logistic či Geis v tejto technológii našli potenciál a naďalej ho rozvíjajú. Automobilka Renault Trucks využíva tieto bezpilotné stroje vo svojom závode na lyonskom predmestí Saint-Priest, v ktorom vyrába nápravy k nákladným autám.