Pracovná disciplína a jej porušenie - Tináková, Eva, 1982-
Formalizovanie pravidiel pracovnej disciplíny. Sankcie v prípade porušenia pracovnej disciplíny (intenzita a preukázanie porušenia, strata zamestnania ako sankcia). Disciplína v pracovnom práve, účel inštitútu pracovnej disciplíny. Rozdelenie povinností zamestnancov z hľadiska právnych prameňov, povinnosti z pracovnoprávneho vzťahu. Najčastejšie spôsoby porušovania (neospravedlnená absencia, porušovania voči majetku zamestnávateľa).