Smrť zamestnanca a jej vplyv na pracovnoprávne vzťahy - Mičudová, Tatiana
Smrť zamestnanca a dôsledky v oblasti pracovnoprávnych vzťahov. Právna udalosť spôsobujúca zánik pracovného pomeru alebo vzťah z dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru (dohody o pracovnej činnosti, dohody o vykonaní práce a dohody o brigádnickej práci študenta). Zánik nárokov vyplývajúcich z pracovnoprávnych vzťahov s výnimkou určitých peňažných nárokov zamestnanca voči zamestnávateľovi a naopak aj nárokov, ktoré existovali už v čase smrti zamestnanca. Smrť zamestnanca a bezpečnostné riziko v kontexte GDPR.