Outplacement – pomoc prepúšťaným zamestnancom - Olexová, Cecília, 1976-
Znižovanie počtu zamestnancov vyvolané aj ako dôsledok pandemického infekčného ochorenia COVID‑19 novým koronavírusom SARS-CoV-2 a prepúšťanie z dôvodu organizačných zmien. Outplacement ako jedna z možností zmiernenia následkov prepúšťania. Proces podpory zamestnávateľa prepúšťaným zamestnancom, zmierňovanie negatívnych dôsledkov prepúšťania a pomoc pri hľadaní nového uplatnenia na trhu práce. Poskytovanie poradenskej a konzultačnej pomoci a rozhovor s prepúšťaným zamestnancom.