Duopoly Pricing in Spatial Competition - Čičková, Zuzana, 1978-
Analýza oligopolného (duopolného) trhu v priestore. Konkurenčný charakter dvoch firiem rozhodujúcich o svojom umiestnení s cieľom maximalizovať svoje zisky. Použitie teórie hier na riešenie problému. Súťaž o prilákanie zákazníkov vyberajúcich si jedného z výrobcov na základe celkových nákladov (cena produktu, náklady na prepravu). Predpoklad známej ceny druhej spoločnosti vopred (variabilná zložka v modeli je cena), prvá spoločnosť má cenovú politiku s cieľom maximalizovať svoj zisk. Riešenie tohto problému, spolu s informáciami o konečnom zisku a názornými príkladmi. Na riešenie sa použil softvér GAMS.