Faktoring ako osobitná forma financovania v podmienkach Slovenskej republiky - Cibuľa, Milan, 1995-
Analýza vývoja faktoringu ako osobitnej formy financovania podnikateľskej činnosti vo svete za roky 2009-2019. Pohľad na distribúciu faktoringových obchodov medzi jednotlivé časti sveta so zameraním sa na definovanie významnosti faktoringu pre podniky operujúce v európskom podnikateľskom prostredí ako spôsob financovania ich každodennej činnosti. Využitie faktoringového financovania podnikov v podnikateľskom prostredí Slovenskej republiky v čase, ako aj v porovnaní s okolitými krajinami Európskej únie.