Spatial Cluster Analysis of the Regional Innovation in the European Union - Furková, Andrea, 1975-
Priestorová klastrová analýza 220 európskych regiónov na základe agregovaného ukazovateľa RII 2019. Miestna jednorozmerná klastrová analýza spolu s viacrozmernou klastrovou analýzou na základe jednotlivých ukazovateľov RII 2019 a štatistík Geary. Zhlukovanie pozícií významných vplyvov regiónov na regionálny inovačný proces a podobných úrovní RII, v európskom kontexte prítomnosť významných priestorových klastrov podobne ako v prípade RII. Podobnosť vysoko hodnotených oblastí a najinovatívnejších regiónov v Európe a EÚ podľa RIS 2019 (Švajčiarsko, Nemecko, Spojené kráľovstvo, Fínsko a Holandsko). Zohľadnenie viacrozmerného kontextu a zvýšenie počtu významných umiestnení (zo 102 na 170 miest).