Waiting Line Problem in Retail Store - Gežík, Pavel, 1983-
Základné predpoklady a zásady pre vplyv na plánovanie potrieb otvorených pokladníkov v obchodoch typu FMCG. Rovnice riadenia čakajúcej linky a možné predpovede eliminácie radov pri pokladniciach. Simulačný prístup k modelovaniu počtu prichádzajúcich zákazníkov k pokladniciam a jeho využitie na základe historických údajov. Analýza požadovaného množstva pokladníc na základe počtu prichádzajúcich zákazníkov.