Conspiracy Theory as a Working Method of Political Propaganda - Ižák, Štefan
Využitie konšpiračných teórií konkrétnym (prokremeľským) druhom propagandy na šírenie určitého ideologického obsahu. Konšpiračná teória, že Európska únia organizuje migráciu na islamizáciu Európy. Vnútorná logika tejto konšpiračnej teórie. Argumentačné stratégie tejto konšpiračnej teórie a zistenie, aký druh binárnosti, ktorú analyzovaná konšpiračná teória používa na legitimizáciu svojej konštrukcie reality. Koncept konšpiračnej teórie ako typu diskurzívnej konštrukcie reality a ako súčasť politickej propagandy. Analyzovaná konšpiračná teória rozširuje konkrétne ideologické pohľady v prospech euroskeptických populistických síl.