Audit procesov – nevyhnutnosť v rámci fungovania podniku - Malega, Peter
Procesné riadenie (Process Management) je organizačná disciplína, ktorá poskytuje nástroje a zdroje na analýzu, definovanie, optimalizáciu, monitorovanie a riadenie obchodných procesov a na meranie a riadenie zlepšeného výkonu vzájomne závislých obchodných procesov. Procesný audit je vysoko zameraná inšpekcia interných systémov, procesov a organizácií. Účelom procesných auditov je obmedziť zameranie posudzovania na konkrétne postupy alebo špecifikácie používané v určenej obchodnej oblasti, jednotke alebo oddelení.