Social and Environmental Costs: the Impact of Accounting and Analytical Support on Enterprises’ Sustainable Development in Germany and Ukraine - Sokil, Oleh
Teoretické a metodologické schopnosti účtovného ústavu riešiť problém informačnej podpory pri implementácii národnej (globálnej) politiky trvalo udržateľného rozvoja. Metódy účtovníckej a analytickej podpory a matematickej analýzy kvadratickej korelácie a regresnej závislosti pridanej hodnoty podnikov od hodnoty sociálnych a environmentálnych nákladov. Štúdie uskutočnené osobitne pre mikropodniky, malé, stredné a veľké podniky na Ukrajine a v Nemecku (2011 - 2019).