Revenue Management of Changes in Foreign Exchange Rates - Case Study of Production Companies with Foreign Participation in the Czech Republic - Hinke, Jana
Prístupy k výberu mien v rámci dvoch účtovných systémov - IAS / IFRS (Medzinárodné účtovné štandardy / Medzinárodné štandardy finančného výkazníctva) a českého účtovného systému. Prezentácia výsledkov výskumu, vplyv používania funkčnej meny (podľa IAS / IFRS) na rozdiely vo výmennom kurze a výške ziskov / straty použitím príkladu vybraného segmentu v Českej republike, konkrétne: 122 výrobných spoločností zahraničného pôvodu pôsobiacich v Českej republike, konkrétne v Plzeňskom kraji, s najväčším zastúpením spoločností z Nemecka (61 závodov), Japonska (19 závodov), Francúzska (17 závodov), Slovenska (9 závodov) a ďalších.