Characteristics of a Leader for an Effective Process of Implementing Changes in Public Administration - Ožvaldová, Alexandra
Dôležitosť osobnosti lídra (vodcu) pri implementácii a realizácii procesov a organizačných zmien vo verejnej správe. Adekvátne štýly vedenia a vodcovstva pri konkrétnych charakteristikách verejných inštitúcií, budovanie externej podpory. Dôležitosť vzťahu medzi manažérom a zamestnancom vo verejnej správe. Atribúty tzv. ideálneho lídra pre situáciu implementácie zmien. Zníženie byrokratickej záťaže v prospech transformačného štýlu riadenia a nasmerovanie k účasti zamestnancov na implementácii zmien.