Vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže voči určitým osobám - Briestenský, Ladislav
Pravidlá upravujúce nakladanie s majetkom obce v zákone o majetku obcí sú výslovným odkazom spojené s §281 až 288 Obchodného zákonníka, čo sú podľa §263 Obchodného zákonníka ustanovenia, od ktorých sa pri aplikácii nemožno odchýliť . Ak §281 upravuje vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže voči neurčitým osobám, tak úvahy o obmedzení účasti v obchodnej verejnej súťaži na akúkoľvek určitú skupinu osôb, znamenajú rozpor so zákonom.