Špecifické pracovnoprávne postavenie hlavného kontrolóra - Matlovičová, Iveta
Hlavný kontrolór obce je v zmysle ustanovenia §18 ods.1 zákona č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení zamestnancom obce a ak tento zákon neustanovuje inak, vzťahujú sa na neho všetky práva a povinnosti ostatného vedúceho zamestnanca podľa zákona č.552/2003 Z.z. o výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znp.(zákon o výkone práce vo verejnom záujme)