Sport Diplomacy Within US International and National Political Activities - Štulajter, Ivan
Medzinárodné politické aktivity USA a športová politika. Šport ako dôležitá úloha v domácej i zahraničnej politike USA (tzv. ping-pongová či bejzbalová diplomacia), využitie basketbalu počas histórie USA s cieľom presadiť americké hodnoty. Integrálna úloha športu vo vzťahu k veľkému počtu prisťahovalcov do USA v rámci socializačných procesov a asimilácie. Úroveň transparentnosti a významu štyroch aspektov športovej politiky začlenených do zahraničnej politiky USA (športoví emisári, návštevníci, granty a zlepšovanie postavenia žien dosiahnuté americkou športovou diplomaciou).