Bank Specific, Industry Specific and Macroeconomic Determinants of Bank Efficiency in Euro Area - Rajabi, Ehsan
Nákladová a zisková efektívnosť bankového sektora v 17 členských štátoch eurozóny v období od roku 1999 do roku 2012. Vzťah medzi environmentálnou premennou a úrovňou bankových nákladov a efektívnosťou zisku v eurozóne. Zovšeobecnená metóda okamihu (GMM). Pozitívne a negatívne faktory ovplyvňujúce nákladovú a ziskovú efektívnosť bánk. Hustota obyvateľstva, banková činnosť, činnosť správy úverov a ziskovosť, finančné prehlbovanie a rozširovanie bankovej siete.