Aplikácia GIS v kontexte priestorovej analýzy zahraničnej politiky SR - Šandor, Filip
Politicko-geografická analýza priestorových aspektov zahraničnej politiky SR na základe siete honorárnych konzulátov. Aplikácia vybraných nástrojov GIS (geografických informačných systémov) pri analýze zahraničnej politiky, významnosť vizualizácie problematiky medzinárodných vzťahov. Dynamický vývoj honorárnych konzulátov SR (doposiaľ sa počtom nestabilizovali). Metódy vizualizácie zahraničnej politiky, súvislosti lokalizácie siete konzulátov s atribútmi štátov sveta. Lokalizácia honorárnych konzulátov SR determinovaná analyzovanými premennými, podmienenej taktiež špecifickými rozhodnutiami kompetentných orgánov.