Using Decision Trees to Improve Variable Selection for Building Composite Indicators - Oțoiu, Adrian
Rozhodovacie stromy a ich použitie na výber premenných. Metódy variabilného výberu na zostavenie zložených ukazovateľov a ich obmedzenia pri získaných výsledkoch. Faktorová analýza, spoľahlivosť stupnice a klastrová analýza. Cronbachov koeficient.