R-star in Transition Economies: Evidence from Slovakia - Kupkovič, Patrik
Rovnovážna úroková miera na Slovensku využitím semi-štrukturálnych modelov s nepozorovanými komponentmi. Rovnovážna úroková miera ako krátkodobá, bezriziková, reálna úroková miera, ktorá zodpovedá reálnemu hrubému produktu na jeho potenciálnej úrovni a inflácii na cieľovej úrovni po odznení všetkých ekonomických šokov. Návrh modelového prístupu pre malé, otvorené a konvergujúce ekonomiky, ktorý je možné použiť aj pre iné tranzitívne ekonomiky. Analýza vplyvu zavedenia eura na rovnovážnu úrokovú mieru.