Finančný prenájom v zákone o dani z príjmov - Vanková, Lucia
Finančný prenájom. Obstaranie hmotného majetku formou finančného prenájmu využívané podnikateľmi v prípade, ak je jednorazová investícia záťažou. Rozdelenie obstaranie majetku na viac rokov v mesačných splátkach. Zabezpečenie kúpneho práva na daný majetok a predčasné odkúpenie predmetu finančného prenájmu. Odpisovanie hmotného majetku obstaraného formou finančného prenájmu. Prerušenie odpisovania a porušenie podmienok finančného prenájmu. Postúpenie zmluvy o finančnom prenájme pri podnikových kombináciách.