Technické zhodnotenie prenajatého majetku - Kolembus, Anton
Všeobecné ustanovenie zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v z. n. p. o nájomnej zmluve vyplýva prenajímateľovi povinnosť udržiavať prenajatú vec v stave spôsobilom na dohodnuté alebo obvyklé užívanie. Opravy na prenajatom majetku. Technické zhodnotenie prenajatého majetku u nájomcu z pohľadu dane z príjmov a účtovníctva. Technické zhodnotenie prenajatého majetku u prenajímateľa. Spôsoby vysporiadania výdavkov na technické zhodnotenie hradené a odpisované nájomcom.