Digitalizácia a modernizácia zvyšujú kvalitu železničného prepravného procesu - Szmrecsányi, Tomáš
Nárast kvality a intenzity železničnej nákladnej dopravy prepravných výkonov realizovaných na Slovensku aj v Európe. Lepšie dodržiavanie dodacích lehôt vďaka novej a zmodernizovanej železničnej infraštruktúre, rozširovanie portfólia ponúkaných doplnkových služieb. Dôležitosť železničnej dopravy v oblasti transportu vyrobených vozidiel (Volkswagen Slovakia). Nové trendy v oblasti digitalizácie logistiky železničnej nákladnej dopravy. Skvalitnenie infraštruktúry mimo koridorových tratí.